субота, 27 січня 2024 20:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Трупів немає, нічого немає": Буданов зробив заяву щодо падіння Іл-76 у Бєлгородській області

"Трупів немає, нічого немає": Буданов зробив заяву щодо падіння Іл-76 у Бєлгородській області
Ситуація з падінням російського військово-транспортного літака Іл-76 наразі не зрозуміла до кінця, заявмив начальник ГУР Кирило Буданов. Фото: ГУР

Ситуація з падінням російського військово-транспортного літака Іл-76 наразі не зрозуміла до кінця.

Зокрема, після падіння літака у Бєлгородській області РФ досі не показала "усіяні трупами поля", хоча мала б це зробити, щоб продовжувати максимально звинувачувати Україну в авіатрощі Про це в ефірі телемарафону заявив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

"На жаль, потрібно констатувати, що там сталося - до кінця не може відповісти жодна сторона", - сказав Буданов.

За словами глави ГУР, Росія, що зрозуміло, зайняла позицію в усьому звинувачувати Україну, при тому, що є низка незрозумілих для такої позиції фактів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зате обнімають та цілують Лаврова": Данілов засудив ООН через її бездіяльність щодо падіння Іл-76

"Це насамперед те, що вони не показали поля, всипані трупами, останками, як мали б це показати, щоб максимально звинуватити Україну, але навіть цього немає. Тобто ситуація незрозуміла до кінця", - пояснив Буданов.

Він додав, що якщо це сталося так, як стверджує РФ, то незрозуміло, чому Росія кілька днів приховувала і приховує далі трупи.

"Вона ж мала б показувати це на весь світ. Але трупів немає, нічого немає", - наголосив глава ГУР.

У Бєлгородській області РФ вранці 24 січня впав військово-транспортний літак Іл-76. Міноборони РФ відразу заявило, що на борту нібито перебували українські полонені. Президент Володимир Зеленський наголосив, що необхідно встановити усі чіткі факти. За його словами, Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні.

Україну не інформували про перевезення військовополонених літаком Іл-76. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявила заступниця постійного представника України при ООН Христина Гайовишин.

Зараз ви читаєте новину «"Трупів немає, нічого немає": Буданов зробив заяву щодо падіння Іл-76 у Бєлгородській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі