пʼятниця, 26 січня 2024 19:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зате обнімають та цілують Лаврова": Данілов засудив ООН через її бездіяльність щодо падіння Іл-76

"Зате обнімають та цілують Лаврова": Данілов засудив ООН через її бездіяльність щодо падіння Іл-76
У Бєлгородській області РФ вранці 24 січня впав військово-транспортний літак Іл-76. Фото: Інформатор

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов засудив Організацію об'єднаних націй (ООН) через її бездіяльність довкола падіння Іл-76.

Коментуючи ситуацію довкола авіакатастрофи, Данілов закликав не робити завчасних висновків й дочекатись остаточного з'ясування обставин. Про це він заявив "Українському радіо".

"Ситуація перебуває на контролі у вищого військового політичного керівництва України. Ми розуміємо, що і де відбувається. Не так багато часу лишилося дочекатися, щоби ми остаточно дізналися, що там сталося", - заявив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитий Іл-76: зірваний обмін полоненими мав стати одним із найбільших за увесь час війни

Він додав, що сьогодні Росія, як й раніше після воєнних злочинів, намагається зробити себе невинуватою. Водночас Данілов засудив бездіяльність ООН.

"ООН - дивна інституція, вона, перепрошую, в обіймах лапає цього Лаврова (міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, - Gazeta.ua), цілується в десна і при цьому не має права відвідати місце, де сталася, на їхній погляд, трагедія. Так що ж це тоді за ООН? Чим вона займається?", - додав Данілов.

Зокрема він відзначив бездіяльність Червоного хреста, який зобов'язаний був перебувати на місці падіння "буквально за години".

"Якщо росіяни нікого туди не пускають - так вони можуть там наплести такого, що і на вуха не одягнеш", - зауважив секретар РНБО.

У Бєлгородській області РФ вранці 24 січня впав військово-транспортний літак Іл-76. Міноборони РФ відразу заявило, що на борту нібито перебували українські полонені. Президент Володимир Зеленський наголосив, що необхідно встановити усі чіткі факти. За його словами, Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні.

Україну не інформували про перевезення військовополонених літаком Іл-76. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявила заступниця постійного представника України при ООН Христина Гайовишин.

Зараз ви читаєте новину «"Зате обнімають та цілують Лаврова": Данілов засудив ООН через її бездіяльність щодо падіння Іл-76». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі