понеділок, 08 січня 2024 08:48

Триває позиційна війна: Інститут вивчення війни опублікував карти бойових дій
7

Позиційні бойові дії тривають на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

Підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські та російські джерела повідомляють про позиційні бойові дії на північний схід і схід від Куп'янська у районі Синьківки, озера Лиман, Іванівки та Петропавлівки та на захід від Кремінної в районі Ямполівки та Тернів.

На Куп'янському напрямку діють підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії РФ (Західний військовий округ).

Опублікували свіжі карти бойових дій
Фото: ISW
Опублікували свіжі карти бойових дій
Опублікували свіжі карти бойових дій
Опублікували свіжі карти бойових дій
Опублікували свіжі карти бойових дій

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не зацікавлений у чесних переговорах - ISW

Бої тривають поблизу Бахмута, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. Позиційні бойові дії відбулися на північ від Бахмута поблизу Оріхово-Василівки та Богданівки; на захід від Бахмута біля Хромового і в напрямку Часів Яр і на південь від Бахмута біля Кліщіївки та Андріївки.

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки у районі Новобахмутівки, Степового та Авдіївського коксохімічного заводу та на південний захід від Авдіївки у районі Первомайського, Невельського та Водяного.

Геолокаційні кадри від 7 січня показують, що російські війська незначно просунулися у західній Мар'їнці та на південній околиці Новомихайлівки.

Джерела повідомляють, що позиційні бойові дії тривали поблизу Мар'їнки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди.

Російський "воєнкор" пише, що російські та українські війська сильно замінували територію навколо Новомихайлівки. Це ускладнює просування для обох сторін.

Інший блогер заявив, що окупанти намагаються просунутися до Георгіївки і досягти оперативної мети захоплення Курахового на захід від Мар'їнки.

Відбулись невизначені позиційні бої на території від Времівки до Вугледарського напрямку у районі кордону Донецької та Запорізької областей та на південь від Новодарівки.

Тривають бойові дії біля Роботиного, на захід від Вербового та біля Новопрокопівки. "Воєнкор" з РФ казав, що бойові дії у західній частині Запорізької області є тактичними, попри перехід українських сил до маневрової оборони, і що загарбники не мають там захисту від українських безпілотників.

Станом на 7 січня українські війська продовжували утримувати позиції на лівому березі Херсонської області, лінія фронту не змінилася. Позиційні бої тривали під Кринками.

В The New York Times опублікували статтю про начебто готовність Росії до миру з коментарем прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

Видання поспілкувалося із двома колишніми високопоставленими російськими чиновниками, близькими до Кремля, а також американськими чиновниками та міжнародними офіційними особами, які отримали повідомлення від представників Путіна.

Вони стверджують, що російський диктатор щонайменше з вересня надсилав сигнали через посередників про те, що нібито відкритий для припинення вогню, яке призведе до заморожування бойових дій уздовж поточної лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Триває позиційна війна: Інститут вивчення війни опублікував карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі