пʼятниця, 08 квітня 2022 16:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Третина вимушених переселенців планують повертатися додому найближчим часом - опитування

Третина вимушених переселенців планують повертатися додому найближчим часом - опитування
24% теж планують повертатись, але ще трохи почекають. А 41% планує повертатись уже після завершення війни. Фото: dw.com

Після початку повномасштабного вторгнення 20% дорослого населення вимушено змінили місце проживання.

Однак третина тих, хто виїхав, планує повертатись уже найближчим часом. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", яке проводили 6 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський дав пораду ЄС, як давити Росію

Найбільше тих, хто був змушений виїхати з дому, у Східних регіонах - 46%. У Центральних регіонах таких 24%, у Південних - 14%, а в західних - лише 7%. Частіше виїжджала молодь (31%), старшим людям було важче покинути домівку (13%).

Третина тих, хто виїхав, планує вже найближчим часом повертатися. 24% теж планують повертатися, але ще трохи почекають. А 41% планує повертатись уже після завершення війни.

Майже 4,14 млн українців змушені були покинути країну через війну, яку веде Російська Федерація проти України. Щодня десятки тисяч громадян продовжують виїжджати в сусідні країни. За п'ять тижнів російсько-української війни залишили власні домівки 4 137 842 українців. Це на 34 966 осіб більше в порівнянні з 1 квітня, повідомило Управління верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців.

Зараз ви читаєте новину «Третина вимушених переселенців планують повертатися додому найближчим часом - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі