неділя, 08 квітня 2012 15:16

"Треба підставити "одне місце", щоб тебе туди пропустили" - Єрьоменко про церкву

"Треба підставити "одне місце", щоб тебе туди пропустили" - Єрьоменко про церкву
Єременко: люди мають зрозуміти, куди вони ходять, і що саме називають церквою. Фото: Анатолій Бабак

Член Всеукраїнської громадської організації "Праведна країна" Володимир Єрьоменко прокоментував Gazeta.ua, на скільки правдивими є звинувачення в бік церкви Московського патріархату.

Нагадаємо, вчора біля головного входу до Києво-Печерської Лаври у Києві відбулася акція проти корупції в церковній системі, де лунали заяви про ґвалтування семінаристів церковниками.

"Запитую якось у одного священника: "Як ви можете називати себе святими грішниками?" І взагалі, як таке може бути, що ви на таких дорогих автомобілях їздите, маєте дорогі речі. Відповідає: ви розумієте, священнослужителі такі ж люди, як і ви. І що вони також схильні до всього земного.

Тоді що виходить, одягнув сутану, прийшов, влаштувався на роботу. А потім використовує все ту ж корупційну техніку, щоб піднятися по кар'єрній драбині. І щоб увійти до системи варто підставити "одне місце", щоб тебе туди пропустили, як хлопчика і ти став дівчинкою", – зазначив Єрьоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріархові Кирилу закидають порушення церковних обітниць

За його словами, вчорашня акція була бажанням артикулювати саме це, і "щоб люди зрозуміли, куди вони ходять, що саме вони називають церквою". На думку громадського діяча, проти цієї системи альтернативою має бути тільки система.

"Священники змогли б почати щось розповідати лише у випадку підтримки з боку людей, маючи відчуття, що їх будуть захищати. А так один десь там на регіоні щось розповів, а потім його виженуть із церкви і все, – говорить Єрьоменко. – Я не знаю конкретно, в яких єпархіях чи конфесіях все це відбувається, але сам факт взагалі у церкві – це існує.

У всякому разі до нас звернулися ті священники, які були в московському, а потім перейшли в український патріархат. І лише після цього вже змогли розповідати про якісь речі, що там відбуваються. Ви ж бачите, що зараз вони також намагаються митрополита Володимира усунути. Тобто все роблять, щоб московський патріархат був тільки і все, словом, монополізм".

Зараз ви читаєте новину «"Треба підставити "одне місце", щоб тебе туди пропустили" - Єрьоменко про церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі