пʼятниця, 11 липня 2008 11:56

Топ-10 смертельно небезпечних створінь на Землі (ФОТО)
10

На нашій чудовій планеті є не тільки безліч нових і невивчених видів тварин і рослин, що викликають захоплення і радість, повідомляє Топньюз.ру. Є на ній і смертельно небезпечні мешканці. Найбільш небезпечним хижаком варто було б визнати людину, але і так зрозуміло, що в справі знищення людей пальму першості у нього найближчим часом навряд чи хтось зможе відібрати. Слідом за людиною йдуть...

Жаби роду листолазів. Декілька видів жаб з роду листолазів, не дивлячись на свої маленькі розміри, є смертельно небезпечними. Залози їх шкіри виробляють батрахотоксин, що є сильною отрутою. Одна така жаба виробляє достатньо отрути для вбивства 10 чоловік. Звичайно, заповнюються запаси отрути на шкірі не дуже швидко, але шансів наткнутися на жабу, що витратила всю отруту, украй мало.

Африканські буйволи, які можуть здатися не такими вже небезпечними тваринами. Але це враження оманливе. Відчувши небезпеку, буйвол кидається в атаку, а його 700 кілограмова туша, увінчана двома величезними (до 195 см) рогами може не просто покалічити. Вона може розірвати вас на частини. Якщо дія відбувається в чагарниках, то навіть озброєна людина не завжди встигає зробити постріл. І не дай бог комусь викликати гнів не одного буйвола, а цілого стада.

Білий ведмідь. У зоопарку і мультфільмах білі ведмеді можуть здаватися милими і добрими, але в дикій природі вони їдять морських слонів на сніданок і цілком можуть знести вам голову одним ударом лапи. Особливо страшні ведмеді, що захищають своє потомство, так що якщо будете в місцях їх проживання - прагніть не загравати з маленькими "Умками".

Слони можуть бути священними тваринами, супутниками і помічниками людей, але при цьому залишатися досить небезпечними в дикій природі. Щорічно слони вбивають до 500 людей. У хід йде не тільки величезна вага тварини, але і досить гострі бивні.

Гребенястий крокодил. Мешкає цей страшний і підступний хижак на широкому просторі від Індії до Австралії. Зустріти його можна в солоній воді (його ще називають морським крокодилом), але при зустрічі легко прийняти за колоду. Терпіння цим крокодилам не позичати. Але коли наступає вдалий момент - їх реакція така стрімка, що врятуватися украй проблематично. Своїх жертв крокодили затягують під воду і потім розривають на частини.

Африканський лев. Писати про небезпеку Царя звірів, мабуть, зайве. Дивно лише те, що цей природжений мисливець не на першому місці. Величезні кігті, блискавична реакція,гострі ікла. Отже будучи в Африці і побачивши лева - упевніться що він ситий або ж що ви достатньо надійно захищені.

Велика біла акула. Акули зазвичай не дуже агресивні, але якщо у воді опиниться хоч крапля крові - вони застосують всю силу своїх численних зубів. Причому кров вони чують на великих відстанях.

Австралійські кубомедузи. Поширеніша назва цих прозорих організмів - морські оси. У кожної особини може бути до 60 щупалець, кожне завдовжки до 4,5 метрів. На кожному щупальці розташовано до 5 000 жалких кліток і достатньо отрути для вбивства 60 чоловік.

Очкова змія. Вона ж Індійська кобра. Найцікавіше, що ця змія не є найотруйнішою в світі. Найотруйнішими на даний момент вважаються тайпани (до речі, один з їх видів був відкритий в 2007 році). Проте, саме кобра вбиває велику частину з 50 000 чоловік на рік, що гинуть від укусів. Ефективний вбивця, нічого не скажеш.

Комар. Так, як це не дивно, але найстрашнішим вбивцею серед тварин виявився комар. Самі по собі ці комахи не страшні, але паразити, яких вони можуть переносити, приводять до смерті більш ніж 2 000 000 людей щорічно.

Зараз ви читаєте новину «Топ-10 смертельно небезпечних створінь на Землі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі