вівторок, 01 квітня 2008 11:49

ТОП-10 першоквітневих жартів

ТОП-10 першоквітневих жартів

Традиція першоквітневих жартів і розіграшів в Європі з"явилася в XVI столітті. У Франції в 1564 році Карл IX видав указ, що приписував перенести Новий рік з 1 квітня на 1 січня. Деякі люди продовжували відзначати Новий рік першого квітня і над ними жартували, даруючи їм порожні подарунки. Сонце в цей час знаходилося в сузір"ї Риб. З тих пір забавні витівки у Франції почали іменуватися "Квітнева риба".

10 місце. Відомий британський астроном Патрік Мур оголосив в 1979 році, що в 9:47 ранку, єдиний раз за всю історію, планета Плутон опиниться позаду Юпітера, внаслідок чого відбудеться вирівнювання їх гравітаційних полів, що призведе до зменшення сили тяжіння Землі. Мур заявив слухачам, що якщо в цей самий момент підстрибнути, то можна перебувати якийсь час в стані ширяння. Сотні людей подзвонили ученому, щоб розповісти про свої відчуття. Одна жінка навіть заявила, що вона і її друзі піднялися зі своїх крісел і облетіли кімнату.

9 місце. У 1995 році журнал "Discover" оголосив, що відомий біолог Апріле Паццо ( у перекладі День сміху ) виявив новий вигляд живих істот, що мешкають в Антарктиці: "гарячеголові безпанцирні крижані черв"яки". У описі черв"яків говорилося, що на їх головах розташовані кістяні пластини, які нагріваються до температури кипіння і дозволяють тим самим цим мешканцям Антарктики бурити товщу снігу і льоду з дуже великою швидкістю. Причому, за словами Паццо, черв"яки використовують цю техніку, щоб полювати на пінгвінів і, ймовірно, були причетні до таємничого зникнення дослідника Антарктиди Філіппе Пуассона в 1837 році.

8 місце. У тому ж 1998 року інший американський фаст-фуд "Burger King" розмістив у виданні "USA Today" рекламне оголошення на цілу смугу, в якому мовилося, що в закладі тепер можна купити гамбургер для шульгів, спеціально створений для 32 млн жителів США, які все роблять лівою рукою. Згідно з рекламою, новий продукт містив такі самі інгредієнти, проте всі соуси і приправи були розташовані на протилежній стороні, щоб вони не виливалися на руку під час відкушування. У мережу "Burger King "подзвонили сотні клієнтів з проханням створити спеціальний гамбургер для правшів.

7 місце. У 1998 році видання "New Mexicans for Science and Reason" опублікувало статтю, в якій було написано, що влада американського штату Алабама проголосувала за те, щоб округляти число Пі, значення якого 3,14159, до "біблейського значення" 3,0.

6 місце. У 1992 році "National Public Radio" оголосило, що Річард Ніксон збирається ще раз балотуватися на пост президента США. Слоганом його нової кампанії нібито стали слова: "Я жодного разу не помилився і не зроблю цього надалі". Крім того, на радіо прокрутили запис голосу Ніксона, в якій сам екс-президент говорив про те, що висуне свою кандидатуру ще раз. Велика кількість слухачів радіопередачі подзвонила на станцію, щоб виразити своє обурення. Як з"ясувалося пізніше, голос Ніксона, що вже управляв країною два терміни, спародіював комік Річ Літтл.

5 місце. У 1977 році британська газета "The Guardian" опублікувала семисторінковий додаток на честь 10-х роковин утворення Сан-Серіффе, маленької республіки, розташованої в Індійському океані на декількох невеликих островах, що мають форму крапки з комою. Серія статей описувала географію, культуру двох островів, що носять назву "Upper Caisse" і "Lower Caisse".

4 місце. У 1996 році американська мережа фаст-фудів "Taco Bell" оголосила, що придбала у федерального уряду Філадельфійський Дзвін Свободи - один з історичних символів незалежності США - і перейменувала його в Дзвін Свободи Тако. Шоковані жителі міста почали дзвонити в закусочну "Taco Bell", щоб виразити своє обурення. Коли прес-секретаря Білого Дому Майка Маккуррі попросили прокоментувати цю скандальну операцію, той відповів, що і меморіал Аврама Лінкольна у Вашингтоні був проданий автоконцерну "Ford" і тепер носитиме назву меморіал форда Аврама Лінкольна.

3 місце. У Швеції в 1962 році існував тільки один телеканал. В одному з випусків новин техніки телекомпанії оголосили про те, що завдяки новій технології глядачі можуть зробити свої приймачі кольоровими, натягнувши капронову панчоху на екран. Перші кольорові телевізори в країні з"явилися лише в 1970 році.

2 місце. У 1985 році журнал "Sports Illustrated" опублікував звістку про те, що бейсбольна команда "New York Mets" придбала пітчера, який може кинути м"яч з рекордною швидкістю - 270 кілометрів за годину. Видання стверджувало, що своїй майстерності спортсмен навчився в монастирі Тибету. Уболівальники команди були в захваті.

1 місце. У 1957 році телешоу каналу Бі-бі-сі оголосило, що завдяки небувало теплій зимі і новому хімікату, що знищив шкідника, - макаронного довгоносика, шведському фермерові вдалося зібрати прекрасний урожай макаронів. Сюжет про фермера з Швеції, що збирає пучки макаронів з дерев спровокував шквал дзвінків від людей, охочих дізнатися, як виростити власні спагетті в домашніх умовах, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 першоквітневих жартів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі