понеділок, 07 серпня 2023 10:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Терор на паузі: в ЗСУ пояснили зміну тактики окупантів

Терор на паузі: в ЗСУ пояснили зміну тактики окупантів
Ворог змістив увагу з портової інфраструктури на інші об'єкти. Фото: eastnews.ua

Ворог знижує кількість обстрілів, оскільки окупанти на півдні можуть підтягнути ресурси.

Водночас росіяни поступово підтягують резерви, заявила в понеділок керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Потужно відстрілявшись, ворог, як правило, бере паузу. Якщо згадувати масовані ракетні удари, як правило, витримує паузу. Але тут треба теж бути напоготові і розуміти, що ворог час від часу змінює тактику. Цілком імовірно, що окупанти можуть застосовувати точкові поодинокі удари. Це не залякування, а попередження, щоб люди не розслаблялися", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "закобзонили" понад 250 тис. окупантів: оновили втрати РФ в Україні

Зараз жодного ракетоносія РФ немає у Чорному морі. Ворог змістив увагу з портової інфраструктури на інші об'єкти.

"Швидше за все, вони переспоряджаються і їм потрібен певний час для того, щоб злагодити свої дії з авіацією. Пару днів ми можемо говорити про те, що вони можуть використовувати або балістичні загрози, або будь-які способи атак прифронтових територій. Ракетний і дроновий терор наразі на певній паузі. Хоча може їм буде потрібно і менше часу, ніж пару днів", – додала Гуменюк.

Російські окупанти можуть готуватися до потужних атак. На південно-східному напрямку діяльність ворожої тактичної авіації була потужною. Загарбники збирають розвідувальні дані, підтягують стратегічну авіацію. Таким чином, окупанти готуються до певних маневрів. Цілком імовірне також посилення присутності ракетоносіїв у морі.

Зараз ви читаєте новину «Терор на паузі: в ЗСУ пояснили зміну тактики окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі