пʼятниця, 17 липня 2009 14:43

Терористи з Джакарти були постояльцями підірваного готелю

Терористи з Джакарти були постояльцями підірваного готелю
Підозрювані у вчинені терактів в Джакарті зупинялися в готелі Mariott, поряд з яким 17 липня стався один з двох вибухів. Представник поліції повідомив, що злочинці жили на 18-му поверсі готелю, де згодом були знайдені неактивовані вибухові пристрої. Раніше повідомлялося, що непідірвана бомба знаходилася в підвалі будівлі.

Скільки саме терористів жило в номері 1808 готелів Mariott, генерал-майор поліції не уточнив, заявивши лише, що їх було "декілька" і вони були "переодягнуті в гостей".

Чиновник розповів, що в результаті двох вибухів (один пролунав у будівлі п"ятизіркового готелю Ritz-Сarlton, другий, - у Mariott через декілька хвилин) загинули вісім осіб. Раніше повідомлялося про дев"ятьох загиблих. Крім того, за словами поліцейського, поранення дістали 50 осіб. До цього говорили про 42-х чи 52-х пострадалих.

Також він згадав про 18 іноземців, постраждалих при вибуху. Раніше повідомлялося про чотирьох загиблих іноземців (серед яких один новозеландець) і поранених громадянах Австралії, Індії, Канади, Нідерландів, Норвегії, США та Південної Кореї.

Глава комітету з безпеки парламенту Індонезії повідомляв, що виконавцями терактів могли бути смертники.

На думку ЗМІ, підозра в організації вибухів може лягти на угрупування "Джемаа Ісламія", яке раніше вже здійснювала теракти в Індонезії. Один з них відбувся в 2003 році у будівлі готелю Mariott, тоді загинули 12 людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Терористи з Джакарти були постояльцями підірваного готелю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі