пʼятниця, 27 березня 2009 17:15

Терористи готуються отруїти воду в Москві

Терористи готуються отруїти воду в Москві
Найближчим часом терористи готуються здійснити хімічну атаку на об"єктах водопроводу та отруїти воду в Москві, пише інформаційний портал Life.ru з посиланням на оперативну інформацію МВС. За даними спецслужб, бандити вже обзавелися докладними інструкціями та картами об"єктів водопостачання.

У всі відділення міліції Москви розіслана вказівка з вимогою посилити контроль за об"єктами водопостачання. Згідно з документом, бандитами "можуть бути використані біологічні та хімічні речовини, стійкі до наявних видів очищення". Причому, на думку експертів, таких отрут тільки "на відкритому ринку налічується більше 200 видів".

Щоб не допустити теракту, всім відділенням наказано перевірити місцеві об"єкти водопостачання, наблизити до них маршрути патрулів. Крім того це питання планується розглянути на антитерористичних комісіях округів столиці. Причому начальство вимагає від підлеглих під страхом персональної відповідальності негайно доповісти про результати перевірки.

Тим часом продовжується розслідування за фактом одного з найбільших терактів в столиці РФ - захоплення театрального центру на Дубровці в 2002 році. Тиждень тому двом з колишніх заручників повернули вкрадені у них гроші, проте моральний збиток держава не може відшкодувати пострадавшим досі.

Нагадаємо, що трагедія під час мюзиклу "Норд-Ост" сталася 23 жовтня 2002 року. Під час спектаклю в залу для глядачів увірвалися близько 40 терористів. Вони захопили в заручники 914 глядачів та артистів. Рано вранці 26 жовтня велика частина заручників була звільнена в результаті спецоперації, проте трагедія забрала життя 130 людей. Ще більше 700 осіб постраждали.

За матеріалами Life.ru, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Терористи готуються отруїти воду в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі