понеділок, 25 січня 2016 11:55

Термінова місія Ради Європи їде в Крим

Термінова місія Ради Європи їде в Крим
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив про початок роботи термінової місії Ради Європи в Криму Фото: www.eurointegration.com.

У Криму розпочне роботу термінова місія Ради Європи з прав людини.

Сьогодні про це заявив Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, - повідомляє Європейська правда.

Місію очолить, як зазначає видання, швейцарський дипломат Жерар Студман. Йому допомагатимуть троє членів секретаріату Ради Європи.

Чи погоджений візит з Україною - невідомо. У заявах Генсека про це жодної інформації немає.

Ягланд підкреслив, що "місія буде проводитися в умовах повної незалежності і не торкатиметься будь-якого питання, пов'язаного з територіальним статусом Криму".

У Раді Європи вважають, що це допоможе отримати чітку і повну інформацію про стан з правами людини і переконатися, що населення Криму не залишилось поза увагою Європи.

Мандат місії охоплює всі основні питання прав людини, включаючи свободу вираження думок і свободи ЗМІ; свободу асоціацій та зборів; права меншин; місцеве самоврядування; боротьбу з корупцією і умови утримання у в'язницях.

Варто відзначити,що раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці в Twitter повідомляв про наміри Ради Європи оцінити ситуацію в окупованому Криму.

Доповідь з рекомендаціями для генерального секретаря Ради Європи місія підготує в лютому-березні.

Зараз ви читаєте новину «Термінова місія Ради Європи їде в Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі