пʼятниця, 14 серпня 2009 11:17

Тайфун Моракот похоронив 300 тайванців

Тайфун Моракот похоронив 300 тайванців

Більше трьох сотень людей ймовірно загинули у віддаленому тайванському селі після спустошливого тайфуну Моракот минулими вихідними. Такого потопу на острові не було 50 років.

Оприлюднили останні оцінки смертності у Сяолінь у найгіршому нещасному випадку, спричиненому тайфуном Моракот.

Місцева влада повідомила прем"єру Тайвані про загибель близько 300 людей. За іншими даними, стихія забрала життя 400 людей. У Сяолінь більше 170 будинків зруйновано. Тут живе община Пінгпу (Pingpu) чисельністю 1300 людей. Можливо, вони не всі загинули, адже частина працюють у центрі, у місті.

Загалом 15, 4 тис. людей були врятовані. Через тайфун Моракот селевий потік досяг більше двох метрів заввишки, повідомляє служба порятунку.

Офіційно кількість постраждалих не можуть повідомити, тому що ці дані подасть рятувальна служба, яка забирає людей із відрізаних селевими потоком гірських сіл у Сяолінь.

Глава округу Гяосюн, де розташовано село Сяолінь сказав, що у знищеному селі встановлять меморіал загиблим.

Поки ремонтують дороги, міст над річкою Ба Сі Лан. 320 гелікоптерів здійснюють рятувальні операції. Переляканих на смерть селян із села Сінкай один за одним доставляють через ревучий потік.

"Кілька днів дощ падав безперервно, - каже селянин 68 років із сивим волоссям. - Але всеодно повінь наступила несподівано. Вона зруйнувала все у селі" - він каже, що втратив багатьох друзів і рідних. " Це найгірше, що трапилося зі мною у житті"

Уряд Тайвані перебуває під політичним тиском, щоб прискорити рятувальні операції. Влада країни звернулася за міжнародною допомогою, зокрема грузовими гелікоптерами для доставки обладнання для порятунку у гірські регіон.

На Тайвані врятували 700 осіб, яких вважали похованими заживо під потоками бруду. Через тайфун Моракот сотні сіл залило водою. Врятовані з округу Гяосюн устигли піднятися в гори до того, як село повністю зникло під грязьовою лавою. Їх помітили з гелікоптера. Людей евакуювали в безпечні місця. Кілька десятків шпиталізували із травмами та переохолодженням.

За матеріалом  Telegraph

Зараз ви читаєте новину «Тайфун Моракот похоронив 300 тайванців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі