пʼятниця, 07 квітня 2023 17:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Священнику-блогеру оголосили підозру

Священнику-блогеру оголосили підозру
Священнику-блогеру Андрію Ткачову оголосили підозру. Фото: СБУ

Повідомили про підозру російському священнику-блогеру Андрію Ткачову.

Він закликав російських військових вбивати українців, передає Служба безпеки України.

Ткачов закінчив факультет спецпропаганди військового інституту Міністерства оборони СРСР у Москві.

2013 року його призначили керівником місіонерського відділу київської єпархії Російської церкви в Україні та ведучим на телеканалі "Київська Русь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священник РПЦ розбещував дітей у Дніпрі

"Саме тоді він розпочав активно поширювати через медіа прокремлівські наративи, де ставив "під сумнів" існування української державності. Згодом Ткачов переїхав до Москви, а на початку повномасштабного вторгнення публічно підтримав російських окупантів", – йдеться у повідомленні.

У Telegram та на YouTube на нього підписалося майже 1,3 млн користувачів. У своїх "проповідях" Ткачов закликає загарбників вбивати мирних українців.

"Задокументовано, що московський клірик пропонував рашистам наносити релігійні написи на російські снаряди, які агресор використовує для ракетних ударів по українських містах. Крім того, Ткачов є частим "гостем" в ефірах центральних каналів РФ, де активно виправдовує воєнні злочини Кремля", – додали в СБУ.

Зловмисник перебуває у Росії. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Служба безпеки України 1 квітня вручила підозру митрополиту РПЦ в Україні Павлу у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправданні збройної агресії Росії. Він заявив, що не боїться.

Того ж дня Шевченківський райсуд Києва відправив митрополита під цілодобовий домашній арешт на два місяці із зобов'язанням носити електронний браслет.

Зараз ви читаєте новину «Священнику-блогеру оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі