середа, 25 квітня 2007 16:38

Шведський музей втратив 83% своїх відвідувачів

Відміна безкоштовного входу в шведські музеї привела до сильного відтоку відвідувачів. Так, стокгольмський Музей архітектури втратив 83 відсотки гостей, а розташований по сусідству Музей сучасного мистецтва - 35. Середня цифра для 15 найбільших зборів склала 33 відсотки. Дослідники з шведської газети Dagens Nyheter, на яку посилається The Art Newspaper, порівнювали дані січня 2006 року і січня 2007-го. За цей час загальне число відвідувачів знизилося з 272 до 183 тисяч.

Причиною такого спаду є політика правоцентристського уряду, що прийшов до влади у вересні 2006 року. Новий кабінет міністрів дозволив музеям вводити платні квитки і одночасно на чверть урізав державні субсидії. В результаті більшість vept]d були вимушені просити відвідувачів оплачувати вхідні квитки. Безкоштовні відвідини збережені тільки для громадян молодше 19 років.

У інтерв"ю The Art Newspaper радник шведського міністерства культури Карл Йохан Свансон (Carl Johan Swanson) сказав, що "безкоштовний доступ в музеї ставив в невигідне положення інші інститути", повідомляєLenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Шведський музей втратив 83% своїх відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі