субота, 21 липня 2018 13:23

Сумна статистика: поліцейські розповіли про сучасне рабство

  Правоохоронці розповіли про злочинність у сфері торгівлі людьми. Фото: Нацполіція
Правоохоронці розповіли про злочинність у сфері торгівлі людьми. Фото: Нацполіція

За перше півріччя 2018 року правоохоронцям вдалося виявити 63 учасників організованих злочинних груп, причетних до викрадення людей.

За цей термін було скоєно близько 190 злочинів у сфері торгівлі людьми, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Керівник Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Артем Крищенко зазначив, що поліції вдалося затримати учасників 14 організованих злочинних угруповань. Зловмисникам оголосили підозру статтею 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми), їх очікує суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві викрали скандального забудовника

 

Крищенка додава, що у відповідних кримінальних провадженнях 156 людям надано статус потерпілих, зокрема 91 жінці, 49 чоловікам і 16 дітям. Серед правопорушень також зафіксовано п'ять фактів торгівлі людьми. Як приклад, у Хмельницькій області жінка намагалася віддати свою чотирирічну дитину в "оренду" для зайняття жебракуванням.

У Печерському районі Києва невідомі люди відкрили стрілянину з пістолета і викрали чоловіка прямо на вулиці. До правоохоронців звернувся свідок, який спочатку подумав, що це якась спецоперація із затримання злочинця, але про всяк вирішив передзвонити в поліцію.

Зараз ви читаєте новину «Сумна статистика: поліцейські розповіли про сучасне рабство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі