понеділок, 01 лютого 2010 09:25

Судно з 10 українцями пірати ведуть у відкритий океан

Судно з 10 українцями пірати ведуть у відкритий океан

Пірати ведуть в Індійський океан автомобілевоз Asian Glory, на борту якого 10 українців, повідомляє "5 канал" з посиланням на інформацію редактора видання "Морський бюлетень-Совфрахт" Михайла Войтенка.

Войтенко допускає, що терористи хочуть використати Asian Glory як піратську базу або намагаються змусити судновласника виплатити необхідний викуп.

"Наскільки мені відомо, це перший випадок, щоб пірати виводили таке судно в Індійський океан. Вони виводять судна в океан в якості своїх баз, але це, як правило, рибальські судна. Щоб вони виводили таке судно в Індійський океан - ось це дуже дивно і тривожно ", - сказав Войтенко в коментарі" 5 каналу ".

Він також припустив, що пірати вивели Asian Glory в океан "не так з метою використати його як піратську базу, як з метою чинити додатковий вплив на судновласника".

"Можливо, вони спробують там влаштувати демонстрацію - взяти частину автомобілів і викинути", - сказав він.

Всі кораблі в регіоні попереджені про небезпеку.

Як повідомила прес-служба МЗС України у неділю ввечері, українське дипломатичне представництво у Великобританії підтримує постійний контакт з власником судна Asian Glory, а також зі штабами антипіратських морських операцій "Аталанта" і НАТО.

У МЗС України підкреслили, що розвиток подій навколо переміщення вказаного судна перебуває під постійним контролем.

"Переговори щодо звільнення судна тривають", - наголошується в повідомленні.

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко дав відповідні доручення департаменту консульської служби МЗС і посольств України за кордоном.

2 січня 2009 в Індійському океані в 600 милях від узбережжя Cомалі пірати захопили судно Asian Glory під прапором Великобританії, компанія-оператор Zodiac Maritime Agencies Ltd (Лондон). До складу змішаного екіпажу (всього 25 осіб) входять 10 громадян України, 8 громадян Болгарії, 5 - Індії 2 - Румунії.

Корабель перевозив більше 2 тис. автомобілів корейського виробництва.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Судно з 10 українцями пірати ведуть у відкритий океан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі