четвер, 04 липня 2019 10:23

Судді, яка зупинила ліцензію SkyUp, загрожує тюрма

Судді, яка зупинила ліцензію SkyUp, загрожує тюрма
Жінка, яка подала позов проти лоукостера, не користувалася його послугами. Фото: Униан

Державне бюро розслідувань почало кримінальне провадження щодо судді Баришівського райсуду Олени Литвиненко. Вона призупинила дію ліцензії авіаперевізника SkyUp.

Підставою став сюжет програми "Схеми: корупція в деталях". Журналісти виявили, що жителька Баришівки Оксана Пасенко, яка вказана позивачкою в ухвалі суду, насправді не подавала позов проти авіакомпанії та не користувалася її послугами, повідомляє "Радіо Свобода".

ДБР зареєструвало провадження щодо постановлення суддею завідомо неправосудної ухвали. Литвиненко загрожує обмеження або позбавлення волі до 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд анулював ліцензію першого українського лоукостера SkyUp

Зараз слідчі збирають докази. Але поки жодній особі не повідомлено про підозру в цьому провадженні.

24 травня суддя Баришівського суду Олена Литвиненко винесла ухвалу щодо призупинення ліцензії SkyUp, але не заборонила компанії перевозити пасажирів до вирішення спору по суті. У позовній заяві від імені Оксани Пасенко до SkyUp йшлося, що вона придбала квитки на рейс 17 травня до Шарм-ель-Шейха з вильотом із аеропорту "Київ" (Жуляни) на рейс SkyUp, а 16 травня їй повідомили, що виліт переноситься на 20 травня через відсутність літаків.

Зараз ви читаєте новину «Судді, яка зупинила ліцензію SkyUp, загрожує тюрма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі