четвер, 31 липня 2008 09:48

Суд засудив дружину екс-прем"єра Таїланду до трьох років ув"язнення

Суд Таїланду засудив дружину екс-прем"єра країни Таксіна Чінавата до трьох років тюремного ув"язнення за статтею "шахрайство", повідомило в четвер агентство Рейтер.

Вирок став першим в серії судових процесів проти Таксіна та його сім"ї, яким висунули звинувачення в корупції та незаконному використанні засобів державної лотереї в період з 2003 по 2006 рік.

Дружина екс-прем"єра Потджаман Сінаватра (PotjamanShinawatra), її брат Баннапот Дамапонг (BannapotDamapong) і її секретар звинувачуються в змові з метою ухилення від податку в 16,3 мільйона доларів, а також в передачі акцій телекомунікаційній компанії, заснованій Таксіном.

Із залу суду всі троє були звільнені під заставу в 149,3 тисяч доларів за кожного.

Раніше Таксіну Чінавату вже були пред"явлені звинувачення в корупції. Сам екс-глава уряду і члени його сім"ї свою провину заперечують. Він неодноразово заявляв, що має намір відновити свою репутацію, що похитнулася після військового перевороту.

Останнім часом Чінават жив у Великій Британії, де має нерухомість в Лондоні та графстві Суррей. У червні 2007 року екс-прем"єр купив британський футбольний клуб "Манчестер Сіті" майже за 82 мільйони фунтів стерлінгів.

Екс-прем"єр, на заморожених рахунках якого, за даними преси Таїланду, знаходиться 1,9 мільярда доларів, також заявляв, що після свого повернення до Таїланду він не збирається займатися політикою. Екс-прем"єр, який проводив популістську політику, як і раніше користується великою популярністю серед селян, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Суд засудив дружину екс-прем"єра Таїланду до трьох років ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі