четвер, 03 вересня 2015 10:51

Суд ЄС в кінці місяця розгляне позов Азарова

Суд ЄС в кінці місяця розгляне позов Азарова
Фото: news.bigmir.net

30 вересня в Люксембурзі має відбутися відкрите слухання щодо позову колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова до Ради ЄC.

Повідомлення про це міститься базі даних суду, повідомляє "Європейська правда".

Позов Миколи Азарова стане другою скаргою українських посадовців, що буде розглянутий Судом ЄС. Першим став позов Андрія Портнова; водночас, рішення у справі Портнова наразі не ухвалене.

Варто зазначити, що рішення щодо Азарова, навіть якщо його позов буде задоволений, не скасує санкції, впроваджені проти нього. Річ у тім, що даний позов стосується санкцій, впроваджених у 2014 році. Водночас, наразі діє інше рішення ЄС – про санкції, запроваджені в 2015 році.

Його Азаров оскаржив окремо, але дата слухань не призначена і, напевне, не буде призначена до кінця цього року.

Нагадаємо, Микола Азаров 28 січня 2014 року у розпал революції в центрі Києва пішов у відставку з посади прем'єр-міністра України, щоб "забезпечити додаткові можливості для суспільно-політичного компромісу". За кілька годин після цього він вилетів на приватному літаку до Відня, де оселився у маєтку сім'ї Азарових, після чого переїхав до Росії. 

6 березня того ж року ЄС та Канада оголосили Миколу Азарова та його сина особами, проти яких будуть запроваджені санкції. Пізніше санкції запровадили США.

У березні цього року санкції були продовжені.  

 

Зараз ви читаєте новину «Суд ЄС в кінці місяця розгляне позов Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі