вівторок, 19 лютого 2008 10:30

Створений робот-андроїд для запам"ятовування снів власника

Американський художник Фернандо Ореллана спільно з фахівцем з робототехніки  Бренданом Бернсом створили робота-андроїда Sleep Waking, який автоматично відтворює сюжет сну людини, навіть якщо той сам нічого не пам"ятає.

За заявою розробників, андроїд здатний рухами передати основні моменти сну, ті ж моменти, який робот упускає, дуже легко дофантазувати.

Творці вже провели успішні досліди, де піддослідним був сам Ореллана – художник спав, підключений до датчиків, які всю ніч фіксували рухи очей, знімали електроенцефалограму для запису активності мозку і отримували інші подібні відомості.

В цей час робот передавав основні моменти сну, а спеціальна програма переводила отримані записи датчиків і перевіряла свої дані з тим, що показував андроїд.

Виявилось, що якщо під час сновидіння Ореллана дивився управо - робот в той же момент повертав направо свою голову. У результаті у  ході експериментів були складені цілий ряд шаблонів, які дозволяли з якоїсь мірою достовірності інтерпретувати показники датчиків, і вибудовувати сюжет, повідомляє Вовремя.info

Зараз ви читаєте новину «Створений робот-андроїд для запам"ятовування снів власника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі