середа, 12 березня 2008 08:42

Студенти єрусалимської школи планували помсту за вбитих товаришів

Троє студентів єрусалимської релігійної школи, що 6 березня зазнала нападу терориста, планували помститися за своїх убитих товаришів, пише у вівторок газета The Jerusalem Post.

Учні, за даними видання, попросили благословення на вбивство "провідного арабського діяча" у двох рабинів. Після вивчення всіх обставин, обидва релігійні авторитети зійшлися на думці, що таке вбивство було б правочинним і відповідало б законам Тори. Жертвою змовників мав стати служитель однієї з мечетей, розташованих на Храмовій горі в східній частині Єрусалиму.

Поліції вдалося запобігти акту помсти, проте студентів заарештовувати не стали. Як їх затримання так і вбивство ісламського проповідника могло спровокувати хвилювання – серед ортодоксальних іудеїв і мусульман відповідно.

Нагадаємо, що в результаті теракту 6 березня арабським терористом були вбиті восьмеро учнів іудейської релігійної школи. Поранення отримали ще 9 осіб.

Відразу після цього багато ізраїльтян зажадали негайної відплати, проте об"єкт помсти ніхто до пуття назвати не міг, оскільки терорист, за попередніми даними, діяв один. Крім того, мешкав він не на арабських територіях, а в Ізраїлі і був громадянином цієї країни, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Студенти єрусалимської школи планували помсту за вбитих товаришів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі