вівторок, 17 травня 2011 15:47

Студента виключили з Львівського університету за знятий з будинку прапор

23-річного студента-заочника ЛНУ ім. І. Франка Іллю Контішева виключили з університету за те, що у ніч з 9 на 10 травня він зняв із будинку у Львові національний прапор.

Ілля навчався на І курсі факультету журналістики, родом він із Херсона. Ректор Іван Вакарчук підписав наказ 11 травня.

Минулого року Ілля почав писати роман. За сюжетом, головного героя підозрюють у вбивстві. Його забирають в слідчий ізолятор. Щоб відчути на собі допити міліції, він вирішив вчинити дрібне адміністративне правопорушення.

"Довго думав, що б це мало бути. Вітрину розбити? Дев'ятого травня о другій ночі я повертався з концерту у центрі. Дивлюся, прапор висить. О, думаю, те, що мені треба. Я і гадки не мав, що в той день у місті робилися такі страшні події (сутички у Львові навколо прапора 9 травня, - Gazeta.ua), новин не дивився. Зняв і пройшов з прапором кілька метрів, а потім чекав, поки буде проходити наряд міліції. За десять хвилин машина приїхала. Виявилося, що прапор висів якраз при вході до картинної галереї. Охоронець усередині побачив мене через відео-спостереження і задзвонив у міліцію. Двоє представились, попросили сісти в машину".

До ранку Іллю допитали. Суд призначили на 16.00 10 травня. Злочин кваліфікували як дрібну крадіжку. Збитки галереї оцінили у 25 грн 94 коп. Оштрафували Іллю на 300 грн.

"У міліції я сказав, що у мене було таке високе духовне піднесення, святковий настрій. І хотів пройтися із цим прапором по місту. Правди сказати не міг, що пишу про них. Мені зашкодило те, що у крові виявили алкоголь – на концерті я пив пиво. Проте п'яним не був".

Наступного дня про інцидент міліція повідомила в деканат. Іллю викликали написати пояснювальну. Хлопець виклав справжні мотиви вчинку. Декан факультету журналістики Михайло Присяжнюк одразу відніс пояснювальну ректору, той видав указ на звільнення. 12 травня Ілля пішов на особистий прийом до Івана Вакарчука, щоб усе пояснити.

"Мене виключили за поведінку, не гідну студента Франкового університету. Ректор сказав більше таких експериментів не робити. Порадив поновлюватися наступного року. Побажав успіху в написанні роману".

У ЛНУ Контішев поступав самотужки уже двічі. Перший раз у 2007 році, проте залишив навчання через хворобу бабусі у Херсоні. Мати хлопця багато років живе у Німеччині. Другий раз він поступив восени 2010 року на заочне.

"У Львівському університеті мені найбільше сподобалось те, що тут усе чесно. Коли ще ЗНО не було, я пройшов по університетському тестуванні. Тепер буду поступати втретє".

Нагадаємо, 21-річного „свободівця" Віктора Козорога взяли під варту в ніч на неділю 15 травня, після кількагодинного допиту в тернопільській міліції. Його звинувачують у хуліганстві. 9 травня він, з іншими „свободівцями" зірвав червоний прапор з місцевого осередку компартії та спалив його.

Зараз ви читаєте новину «Студента виключили з Львівського університету за знятий з будинку прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі