середа, 27 липня 2022 09:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Ставленики Кремля "розганяють" брехню про ЗСУ на Харківщині – РНБО

Ставленики Кремля "розганяють" брехню про ЗСУ на Харківщині – РНБО
Росіяни продовжують розповсюджувати фейки. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 27 липня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації з посиланням на французьку асоціацію допомоги біженцям поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила в середу пресслужба ЦПД у Telegram.

"У Франції сім'ї відмовляються розміщувати в себе біженців з України, тому знайти місце для ночівлі українцям стає дедалі складніше", – дезінформують російські пропагандисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Маніпуляції поширює також колаборант-"керівник" тимчасово захоплених окупантами територій Харківщини Віталій Ганчев. Він заявив, що Збройні сили України нібито постійно обстрілюють цивільне населення Харківської області, "щоб показати фейкові перемоги".

"Контрнаступ українських військ є нездійсненним і веде до втрат з українського боку", – маніпулює Ганчев.

Водночас дипломатка РФ Ірина Тяжлова заявила, що Росія вважає голослівними звинувачення в кіберагресії. Мовляв, у разі виникнення претензій будь-яка держава може безпосередньо звернутися до компетентних російських структур.

Ставленики Кремля на Донбасі також "розганяють" фейки про війну в Україні. Так звана глава "МЗС" ОРДО Наталя Ніконорова заявила, що "територія Донецької області ввійде до складу РФ як республіка, тому що має свій прапор і гімн, за ці символи сьогодні борються".

Зараз ви читаєте новину «Ставленики Кремля "розганяють" брехню про ЗСУ на Харківщині – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі