пʼятниця, 24 травня 2024 19:54

Стало відомо, куди Порошенко привіз дві тисячі дронів
7

Автор: eurosolidarity.org
 

На Донеччині сьогодні - шквальний вітер, який збиває з ніг. Військові з бригад, які отримують сотні денних FPV-дронів та нічних, обладнаних тепловізорами; десятки "Мавіків", а також "Старлінки", зарядні станції, планшети, детектори російських дронів "Ванільний цукорок" та іншу техніку, міцно тримають коробки і вантажать їх в автівки.

Автор: eurosolidarity.org
 

П'ятий президент Петро Порошенко згадує: саме на цій локації майже два роки тому передав десантникам 79-ї бригади 11 італійських бронемашин Shield, і тоді був такий же сильний вітер. "До цих пір бронемашини справно роблять свою бойову роботу. Там, де були прямі попадання, ми відновлюємо боєздатність. Дуже важливо, що жоден боєць, навіть після попадання, не загинув і не був госпіталізований", - зазначає Порошенко.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Зараз тут передаємо 1100 із 2 тисяч FPV-дронів, які я показав вчора у Києві. Решту 900 штук сьогодні ще передамо іншим бригадам в іншому місці. Також привезли нічні і денні "Мавіки", детектори дронів "Ванільні цукорки", вже наші фірмові прально-душові комплекси, "Старлінки", зарядні станції та планшети. Одним словом, все, на що був запит від бригад", - пояснює пʼятий президент.

Автор: eurosolidarity.org
 

На цій точці техніку забирають представники семи бригад і батальйонів. "Тут і наша 79-ка, і 128-ма ТРО, 87 батальйон, і 67 бригада, ОШБ "Да Вінчі"… З деякими ми співпрацюємо ще з 2014 року, з частиною - з 2022 року", - пояснює Порошенко.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Зустрілися і з нашими депутатами. Востаннє з Оленою Тетерею ми бачилися на конгресі ЄПН у Бухаресті, коли представляли Україну. Там Олена розповіла, що служить у 58 бригаді і захищає Україну у складі групи безпілотних систем. Бачилися і з нашим депутатом Володимиром Рожком, який зараз успішно виконує бойові завдання на Донеччині у складі 128 бригади ТРО", - розповідає політик.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Також відзвітував хлопцям та дівчатам про початок роботи ТСК щодо фортифікаційних споруд. Вона дозволить не тільки зробити прозорим будівництво ліній оборони, а й дасть можливість звітувати перед тими, для кого ці фортифікації створюються - перед нашими воїнами", - зазначає Порошенко.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Бережіть себе, друзі. Радий був зустрітися. Сподіваюся, що наша допомога підсилить ваші бригади на потрібних напрямках", - наголошує Петро Порошенко.

Як відомо, після тиску фракції "Європейська Солідарність" і блокування трибуни у Верховній Раді створена Тимчасова спеціальна комісія з питань використання коштів державного бюджету України, спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на лінії зіткнення, а також на виготовлення та закупівлю безпілотних літальних апаратів для ЗСУ. Це рішення підтримали 277 народних депутатів.

Від "ЄС" в ТСК делегований народний депутат, учасник війни проти російських окупантів Михайло Бондар.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, куди Порошенко привіз дві тисячі дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі