четвер, 17 липня 2008 08:24

США вперше за 30 років відкриють посольство в Ірані

Керівництво США прийняло рішення відновити дипломатичну присутність в Ірані після майже 30-річного розриву дипломатичних відносин.

Офіційна заява про це буде зроблена американським урядом в наступному місяці. В даний час інтереси США в Тегерані представляє посольство Швейцарії.

Передбачається, що так звана "зона інтересів" США в Ірані також розповсюджуватиметься на території швейцарського посольства. Проте вона буде укомплектована американськими дипломатами і наділена повномасштабними повноваженнями, пише газета Guardian.

До розриву американо-іранських дипломатичних відносин привів інцидент із захопленням американського посольства в Ірані. На початку листопада 1979 року після перемоги ісламської революції в Ірані озброєна група радикально налаштованих студентів - прихильників лідера революції аятолли Рухолли Мусаві Хомейні - штурмом узяла посольство США в Тегерані.

Були захоплені 52 співробітники американського посольства, яких утримували в заручниках 444 дні. Заручники були звільнені тільки в січні 1981 року, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «США вперше за 30 років відкриють посольство в Ірані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі