четвер, 11 грудня 2008 10:09

США виділяє своєму автопрому $14 мільярдів

Палата представників Конгресу США схвалила законопроект, що передбачає виділення до 14 млрд. дол. трьом найбільшим американським автовиробникам, - GeneralMotorsCorp., FordMotorCo. і ChryslerLLC.

Законопроект запропонувала 8 грудня Демократична партія США. Палата представників американського Конгресу 10 грудня більшістю голосів схвалила цей законопроект.

Законопроект набуде чинності, якщо його схвалить Сенат.

Разом з тим подібні заходи по порятунку національного автопрома були критично зустрінуті представниками Республіканської партії в Сенаті, де вони можуть спробувати при голосуванні заблокувати законопроект, повідомляє "РІА "Новости".

Республіканці намагаються змусити автовиробників оголосити процедуру банкрутства або піти на значні поступки, як представників автопрома США, так і кредиторів, як умова отримання будь-якої федеральної допомоги.

Президент США Джордж Буш раніше заявляв, що слід ретельно перевірити всі аспекти функціонування автомобільних компаній, оскільки "не слід вкладати хороші гроші в погане місце".

На минулому тижні GeneralMotors разом з Ford і Chrysler представили в Конгрес США плани по реструктуризації своїх компаній, попросивши при цьому надати їм для подолання економічної кризи 34 млрд. доларів з держбюджету.

Зараз ви читаєте новину «США виділяє своєму автопрому $14 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі