пʼятниця, 12 лютого 2010 12:56

США звинуватили Ахмадінеджада в брехні щодо ядерної програми

США звинуватили Ахмадінеджада в брехні щодо ядерної програми

Сполучені Штати не вважають, що Іран здатен збагачувати уран до такого високого рівня, як заявив напередодні його лідер, повідомив прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс. Для виробництва атомних бомб уран повинен бути збагачений до 90%, а президент Махмуд Ахмадінежад заявив, що його країна може успішно збагатити його до 80%.

"Ми не вважаємо, що вони можуть збагатити уран навіть до рівня, про який заявили", - повідомив Гіббс.

Він також додав, що іранські лідери хваляться ефективністю своїх лабораторій "на основі не фізичних, а політичних міркувань".

"Іранська ядерна програма стикнулася з серією серйозних проблем минулого року. Абсолютно відверто можу сказати, що Ахмадінеджад говорить багато речей, багато з яких згодом виявляються брехнею", - сказав Гіббс.

Нагадаємо, напередодні на мітингу в річницю ісламської революції 1979 року, президент Ірану Махмуд Ахмадінежад заявив, що його країна вже підготувала першу партію урану, збагаченого до 20%. І запевнив, що він здатен збагатити радіоактивні елементи до 80%, але не стане цього робити, тому що прагне лише мирного використання атому.

В свою чергу голова атомного агентства Ірану Алі Акбар Салех заявив, що для його країни взагалі "нема ліміту збагачення". Салех сказав, що Іран може збагачувати уран і до 100%. Але, звичайно, не збирається робити цього, доки "не з"явиться такої необхідності".

Gazeta.ua за матеріалами Reuters

Зараз ви читаєте новину «США звинуватили Ахмадінеджада в брехні щодо ядерної програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі