пʼятниця, 14 жовтня 2022 18:22

США готують нову військову допомогу Україні: ЗМІ розвідали, що туди входить

США готують нову військову допомогу Україні: ЗМІ розвідали, що туди входить
У новому пакеті допомоги будуть боєприпаси та бронемашини Humvee. Фото: eastnews.ua

У наступному пакеті допомоги Україні від США на $725 млн будуть боєприпаси та бронемашини Humvee.

Цей пакет допомоги оголосять у п'ятницю. Він буде першим з моменту масованих обстрілів Росії по України, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель: Євросоюз збільшить обсяг військової допомоги для України

"Час оголошення, зміст та вартість пакета можуть змінюватись до останньої хвилини", – йдеться у повідомленні.

Попри те, що у пакеті не буде засобів для відбиття масованих ракетних ударів, він розроблений для посилення здатності України у контрнаступі.

Боєприпаси й техніку відправлять з використанням президентського рішення про скорочення озброєнь. Це дозволить доставити усе до України вже найближчими днями після оголошення. Право на скорочення озброєння дає можливість президенту США Джо Байдену приймати рішення без схвалення Конгресу.

Уряд Естонії тим часом також затвердив новий пакет військової допомоги Україні для боротьби з російськими окупантами. У нього входить зимове спорядження, обладнання та амуніція.

Франція працює над постачанням для потреб ЗСУ шести додаткових гаубиць Caesar, які повинні були бути передані Данії, а також зенітних ракет. Париж продовжує надавати Україні всебічну військову допомогу.

Зараз ви читаєте новину «США готують нову військову допомогу Україні: ЗМІ розвідали, що туди входить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі