понеділок, 04 січня 2016 12:02

Справу "діамантових" прокурорів передали до суду

Справу "діамантових" прокурорів передали до суду
Фото: www.ukrinform.ua

Генеральна прокуратура України передала до суду кримінальну справу щодо колишніх заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника керівника слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна. Про це повідомив прокурор Владислав Куценко.

"На сьогоднішній день всі необхідні докази нами зібрані у встановленому законом порядку, обвинувачувальний акт був підписаний ще до Нового року, і сьогодні в перший робочий день нового року переданий до суду", - розповів Куценко в ефірі телеканалу "112".

На думку слідства, доказів зібрано більш ніж достатньо. За словами Куценка, початок розгляду цієї справи буде залежати від поведінки сторін у кримінальному провадженні і того, чи буде сторона захисту намагатися затягнути процес.

"Принаймні, з боку обвинувачення таких намірів (затягувати процес - ред.) немає. Ми готові до розгляду цього провадження якомога швидше і швидкість розгляду справи залежатиме від учасників процесу", - зазначив представник ГПУ.

Нагадаємо, перший заступник глави слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Повідомлялося, що під час обшуку у Корнійця знайшли 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.

Обидва були заарештовані. А пізніше випущені після внесення застави. Шапакін вийшов під 6,4 млн грн застави, Корнієць — 3,2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Справу "діамантових" прокурорів передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі