середа, 17 липня 2024 20:22

Справа про вимагання 3,4 млн грн хабаря. "Слуга" на суді "розчулив" заявою - фото

Вищий антикорупційний суд у середу, 17 липня, обрав запобіжний захід народному депутату від партії "Слуга народу" Миколі Задорожньому, якого підозрюють у вимаганні 3,4 млн грн хабаря.

Йому призначили заставу у 3 млн 28 тис. грн. Про це повідомили "Суспільне".

Автор: Facebook.com/mykola.zadorozhnij.okrug162
  У 2019 році Микола Задорожній обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Сумській област
У 2019 році Микола Задорожній обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Сумській област

Прокуратура просила про запобіжний захід у вигляді застави у п'ять мільйонів гривень і носіння електронного браслета. Аргументувала це чотирма ризиками з боку фігуранта:

ризик переховування;

ризик впливу на свідків;

ризик перешкоджання;

ризик знищення доказів.

Автор: t.me/nabudaily
  Фото з зали Вищого антикорупційного суду
Фото з зали Вищого антикорупційного суду

На суді Задорожній заявив, що "для переховування немає підстав".

"Я є найбільш зацікавленим. Заявляю, що не створював і не буду створювати проблем розслідуванню, для переховування немає підстав. Я допомагаю дружині. І зараз по Україні пересуватися проблематично. Окремо стосовно суми застави. Хочу зазначити, що можу внести заставу лише кошти, які вказані в декларації, інших коштів у мене нема. Можливість залучення коштів зі сторони, враховуючи мою посаду, можуть викликати негативні наслідки", - заявив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитина, тумбочка, шоковий стан: "слуга народу" розповіла "епічну" історію, чому викидала долари за паркан

Задорожній також заявив, що суму застави у п'ять мільйонів він внести не зможе за той час, що відведено буде судом. Для цього треба продати своє майно, він не встигне цього зробити.

Підсудний має не пізніше як за п'ять днів внести кошти на відповідний рахунок ы надати документ що це підтверджує слідчому прокурору.

Також на Задорожнього поклали обов'язки:

прибувати до слідчих, прокурорів, слідчого судді та суду за першою вимогою;

не відлучатися без дозволу за межі Києва;

утриматися від спілкування зі свідками;

носити електронний браслет.

За даними слідства, Задорожній вимагав 14% від суми коштів, виділених на ремонт водогону: з яких 10 % призначались йому особисто і 4 % - для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів. Йдеться загалом про суму 3,4 млн грн, повідомило Національне антикорупційне бюро.

Вчора нардепа виключили з партії "Слуга народу".

Микола Задорожній у 2019 році обирався до Верховної Ради від СН по округу у Сумській області. Член Комітету з питань бюджету і член фракції "Слуга народу".

До виборів Задорожній був шоуменом і ведучим. Працював в івент-агенції GB Event by Kvartal 95.

Зараз ви читаєте новину «Справа про вимагання 3,4 млн грн хабаря. "Слуга" на суді "розчулив" заявою - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі