середа, 09 січня 2008 12:20

Спиртне допомагає уникнути серцевих захворювань

Алкоголь майже так само ефективний у профілактиці серцевих захворювань, як і заняття спортом, стверджують науковці. Про це свідчать результати досліджень міжнародної команди дослідників, опубліковані в січневому номері журналу European Heart Journal, – офіційного друкованого органу Європейського товариства кардіології.

Медики протягом 20 років спостерігали за 12 тисячами чоловіків і жінок і дійшли висновку, що помірне споживання спиртного саме собою значно знижує ризик розвитку серцевих захворювань. У людей, що випивають на тиждень від однієї до 14 доз алкоголю (одна доза складає десять мілілітрів чистого спирту) шанси захворіти серцевою недугою на 30% нижче, ніж у тих, хто веде активний спосіб життя, але при цьому не п"є.

Водночас виявилося, що заняття спортом в порівнянні зі споживанням алкоголю не набагато ефективніші в боротьбі з хворобами серця: серед непитущих людей у прихильників активного способу життя вірогідність виникнення проблем з серцем знижується на 31-33% в порівнянні з тими, хто не займається спортом.

Проте найщасливішими в цьому відношенні виявилися фізично активні люди, які не відмовляють собі у вживанні спиртного. За результатами дослідження, у цієї категорії ризик виникнення серцевих захворювань знижується на 50%.

Учені припускають, що споживання алкоголю викликає такий ефект завдяки збільшенню кількості "хорошого" холестерину в крові, а також розрідженню крові, що знижує ризик утворення тромбів, повідомляють "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Спиртне допомагає уникнути серцевих захворювань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі