вівторок, 03 листопада 2009 16:45

Спекулянти лимонами і часником будуть покарані Антимонопольним комітетом

Спекулянти лимонами і часником будуть покарані Антимонопольним комітетом
Антимонопольний комітет порушив справу за фактом необгрунтованого підвищення цін на лимони, цибулю та часник. Про це на брифінгу сказав виконуючий обов"язки голови АМКУ Олександр Мельниченко.

"Почали сьогодні розслідування. Деякі бізнесмени вирішили, що настав час заробити на епідемії грипу ... скориставшись ситуацією, яка є в країні і тим, що українські родини стали більше вживати і часнику, і цибулі, і лимонів, вони різко підвищили ціни на ці товари ", - сказав він.

Мельниченко зазначив, що вже створена слідча група, проведено нараду і дані необхідні вказівки керівникам комітету в регіонах.

Він зазначив, що АМКУ заручився підтримкою митної служби в частині надання нею комітету оперативної інформації про ввезення лимонів.

Мельниченко підкреслив, що економічних підстав для підвищення цін на ці продукти немає, тому що не змінилися ні транспортні, ні будь-які інші витрати.

З приводу рівнів підвищення цін у різних регіонах, керівник комітету сказав, що зараз дана інформація за цінами збирається по регіонах і буде надана під час оприлюднення перших результатів розслідування.

Комітет з даного питання почав роботу з супермаркетами та іншими напрямками торгівлі.

При встановленні порушень антимонопольного законодавства штраф може становити до 10% товарообігу суб"єкта господарювання.

Обком
Зараз ви читаєте новину «Спекулянти лимонами і часником будуть покарані Антимонопольним комітетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі