четвер, 11 липня 2024 06:16

Спека до +40°C: синоптики засмутили прогнозом на четвер

Спека до +40°C: синоптики засмутили прогнозом на четвер
11 липня в Україні переважатиме спекотна погода. Фото: pixabay.com

11 липня переважатиме суха спекотна погода. Водночас на Закарпатті та Прикарпатті можливі короткочасні дощі з грозами.

Вдень у низці областей очікується сильна спека до +40°С, повідомляє Укргідрометцентр. Вітер північно-східний, 5-10 м/с, на заході країни - південно-східний.

У південних, східних та центральних областях температура повітря становитиме вдень +35...39°C. На Одещині, Миколаївщині та Херсонщині місцями очікується надзвичайна спека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильна спека триватиме надалі: синоптик дала прогноз на 11 липня

На решті території країни денна температура коливатиметься в межах +29...34°C. У високогір'ї Карпат буде прохолодніше: +21...26°C.

На Київщині очікується суха та спекотна погода. Температура повітря вдень підніметься до +29...34°C. У Києві стовпчики термометрів покажуть +32...34°C.

У зв'язку з високими температурами, рекомендується вживати заходів для запобігання перегріву, зневоднення і теплових ударів: пити достатню кількість води, уникати тривалого перебування на сонці, носити легкий одяг та накривати голову.

Рекордна спека останніми днями спричинила сотні смертей, а також численні лісові пожежі у Європі та Азії. У Сполучених Штатах Америки також фіксують аномально високі температури.

Зараз ви читаєте новину «Спека до +40°C: синоптики засмутили прогнозом на четвер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі