середа, 20 лютого 2008 13:29

Спецпредставник ЄС у Косові офіційно розпочав виконання своїх обов"язків

Нідерландський дипломат Пітер Фейт у середу офіційно розпочав виконання обов"язків спеціального представника ЄС у Косові, що проголосив незалежність, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на заяву Фейта.

"Я розгортаю свій офіс спеціального представника ЄС і ми підсилюємо офіс міжнародного цивільного представника", - заявив Фейт журналістам у Приштині після зустрічі з президентом Косова Фатміром Сейдіу.

Фейт очолив міжнародне цивільне бюро, яке покликане сприяти переходу Косово до незалежності. Його повноваження триватимуть до 28 лютого 2009 року.

При цьому Фейт не уточнив, коли бюро почне функціонувати.

ЄС 16 лютого схвалив делегування у Косово місії у кількості близько 2 тисяч осіб. Главою цивільно-поліцейської місії ЄС у Косово (EULEX Kosovo) був призначений французький генерал Верб де Кермабон, а спеціальним представником ЄС - Пітер Фейт.

На розміщення місії відведено 120 днів. У цей перехідний період у Косові, який з 1999 року знаходиться під управлінням ООН, продовжить діяльність місії цієї організації - UNMIK.

В неділю косовський парламент в односторонньому порядку заявив про вихід Косова з складу Сербії, прийнявши декларацію про незалежність, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Спецпредставник ЄС у Косові офіційно розпочав виконання своїх обов"язків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі