понеділок, 13 жовтня 2008 09:53

Сорос розкритикував владу США і ЄС за методи боротьби з кризою

Американський мільярдер Джордж Сорос піддав критиці владу США і Європейського союзу за дії, що робляться для боротьби зі світовою фінансовою кризою.

На його думку, план міністра фінансів США Генрі Полсона по підтримці фінансового ринку країни за рахунок виділення 700 млрд. дол. вироблявся "дуже поволі". А європейські уряди, вважає Сорос, надто пізно усвідомили, що світ зіткнувся з серйозною кризою.

При цьому він відзначив, що зараз уряди західних країн роблять "набагато продуктивніші кроки, ніж тиждень тому", передає "УНІАН".

Нагадаємо, лідери держав - членів єврозони виробили план спільних дій з боротьби з фінансовим кризом. Зокрема, уряди європейських країн гарантуватимуть своїм банкам виплати по нових міжбанківських кредитах, узятих на строк до 5 років. Гарантії розповсюджуватимуться і на всі середньострокові кредити, узяті до 31 грудня 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Сорос розкритикував владу США і ЄС за методи боротьби з кризою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі