понеділок, 18 лютого 2008 09:37

Сонячна система приховує придатні для життя планети

 Учені з університету Арізони виступили із заявою про те, що в нашій галактиці існує більше планет, на яких можливе життя, ніж вважалося раніше.

Результати останніх досліджень показують, що половина зірок, які аналогічні Сонцю і розташовуються в Чумацькому шляху, можуть мати планетні системи аналогічні Сонячній.

Астрономи вважають, що у нашій планетній системі можуть знаходитися сотні ще невідкритих світів. Учені засновують свої припущення на результатах спостереження за зірками, чия маса близька до маси Сонця. Виявилось, що навколо деяких наймолодших зірок присутній ореол з космічного пилу, з якого, можливо, формуються планети.

Учені говорять, що наше уявлення про те, що в Сонячну систему входить дев"ять планет може бути поставлено під сумнів, адже по сусідству з нами, можливо, розташовуються сотні, якщо не тисячі планет, про які ми ще не знаємо.

На думку фахівців, на околицях Сонячної системи можуть знаходитися сотні дрібних небесних тіл, і навіть замерзлі планети, аналогічні за розміром Землі. Наприклад, у поясі Койпера - області Сонячної системи за орбітою Нептуна - виявлено вже багато планет, які не поступаються за розміром Плутону.

Учені мають намір і далі досліджувати це питання, яке може змінити наше уявлення про процес формування планет, повідомляє Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «Сонячна система приховує придатні для життя планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі