вівторок, 14 серпня 2012 05:33

Сомалійського пірата засудили на 12 довічних термінів

Сомалійського пірата засудили на 12 довічних термінів
Фото: АР

Суд американського штату Вірджинія засудив на 12 довічних термінів сомалійського громадянина Мохаммада Шибінв, який звинувачувався в участі у викраденні німецького торгового судна і американської яхти. Про це повідомляє Associated Press.

За словами окружного судді Роберта Думара, Шибіну "дуже пощастило", що його не засудили до смертної кари.

Згідно з постановою суду, десять з 12 довічних термінів зарахуються пірату одночасно, а інші два будуть враховуватися послідовно. Крім того, Шибін повинен буде виплатити сім'ям жертв та уряду США $ 5,4 млн в якості компенсації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сомалійські пірати уклали угоду з італійською мафією

Обвинувальний висновок складалося з 15 статей, включаючи "піратство", "викрадення людей" і "захоплення заручників". Адвокат Джеймс Броколетті заявив, що оскаржуватиме вирок, оскільки покарання за статтею "піратство" може розглядати тільки Верховний суд.

Про затримання Мохаммада Шибінв влада США повідомили в середині квітня 2011 року. Він не брав безпосередньої участі в захопленнях суден, а планував операції з безпечного місця по Інтернету. Знайти його американці змогли після захоплення яхти Quest 18 лютого минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійського пірата засудили на 12 довічних термінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі