понеділок, 14 грудня 2009 18:20

Сомалійців закопали по шию і забили камінням за зраду (ФОТО)

Сомалійські бойовики стратили двох чоловіків за подружню зраду і вбивство. Цей вирок спричинив бійку між двома повстанськими угрупованнями, які вчора вбили трьох бойовиків, повідомляє Reuters.

Страта відбулась в неділю в Афгої, що за 30 км від столиці Сомалі Могадішо, де зараз осіли тисячі силоміць зігнаних з їхніх рідних місць сімей.

Партизани "Хізбули Ісламу" викликали сотні мешканців на місце страти, де суддя оголосив, що обидва чоловіки зізналися у вбивстві і подружній зраді. Жінка, яка була з одним чоловіків, була засуджена до 100 ударів батогом, бо ніколи не була заміжня. Читання вироку спричинило перестрілку між двома угрупованнями Хізбули.

Обидва угруповання вимагають від уряду, щоб він запровадив їхню жорстку інтерпретацію ісламського Шаріату по всій країні.

Вперше партизани "Хізбули Іслама" застосували вид покарання, який зазвичай асоціюють з більш жорстокою повстанською групою Аль-Шабааб.

Прибічники Аль Шабаабу заборонили кінопокази, танці на весіллях і гру у футбол без їхнього нагляду. Так само як і проведення страт і ампутацій.

Президент шейх Шаріф Ахмед підтримується прозахідним урядом і контролює лише деякі стратегічні об"єкти в Могадішо.

Як стверджують західні експерти, країна стала притулком для бойовиків, у тому числі іноземних джихадистів, які використовують її для планування нападів як на сам збіднілий регіон, так і за його межі.

Хаос також розповсюдився на прибережні води Сомалі, де пірати загарбали десятки мільйонів доларів за викуп торгівельних суден в Індійському океані і Аденській затоці.

Починаючи з 2007 року було вбито 19 тисяч мирних жителів і 1,5 млн позбавились дому, спричинивши одну з найбільших в світі гуманітарних катастроф.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сомалійців закопали по шию і забили камінням за зраду (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі