середа, 05 травня 2010 13:53

Сьогодні в Європі скасують 300 авіарейсів

Сьогодні в Європі скасують 300 авіарейсів

Близько 300 з 29 тисяч запланованих у середу в Європі авіарейсів будуть скасовані у зв"язку з закриттям повітряного простору над Ірландією і Західної Шотландією через прогнози метеорологів.

За прогнозом британських метеорологів хмара вулканічного попелу, що виникла від виверження ісландського вулкана Ейяфьятлайокудль, зависне над Ірландією і Великою Британією як мінімум до 03.00 київськ. 6 травня. До цього часу хмара повністю накриє Ірландію, але звільнить північну і східну частину Великої Британії.

За даними ісландських геофізиків висота викиду вулканічного попелу продовжує становити 5,8-6 кілометрів.

Ірландське управління авіації (IAA) також повідомило, що повітряний простір над Ірландією в середу буде частково закритим через хмари ісландського вулканічного попелу. Зокрема, зліт і посадка в аеропорту Дубліна буде заборонена починаючи з 11.00 годин за місцевим часом (13.00 київськ.). Аеропорти в містах Корк, Уотерфорд і Керрі залишаться відкритими до 14.00 (14.00 київськ.) після чого IAA візьме додатково рішення про можливість польотів над цією частиною Ірландії. Напередодні через хмари вулканічного попелу повітряний простір над Ірландією був закритий з 07.00 по 13.00 (09.00-15.00 київськ.).

Вулкан Ейяфьятлайокудль, виверження якого почалося 14 квітня, розташований за 200 кілометрів на схід від столиці Ісландії Рейк"явіку. У результаті виверження в атмосферу було викинуто величезну хмару попелу, що спричинило закриття повітряного простору над значною частиною території Європи на кілька днів.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Європі скасують 300 авіарейсів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі