вівторок, 04 травня 2010 10:08

Нова хмара вулканічного попелу блокує авіасполучення у Європі

Нова хмара вулканічного попелу блокує авіасполучення у Європі

Британська авіаційна влада частково закрила повітряний простір над Шотландією через підвищену концентрацію вулканічного попелу з Ісландії.

Про це йдеться в повідомленні Управління цивільної авіації (CAA) Великобританії.

"З 18:00 (20:00 по Києву) сьогоднішнього дня (3 травня) повітряний простір над Зовнішніми Гебрідськими островами закритий для всіх польотів відповідно до рекомендації британського Метеобюро у зв'язку з перевищенням концентрації попелу", - повідомляє відомство.

До відкриття повітряного простору припинено авіасполучення з аеропортів Барра, Бенбекула,Сторневей і Тайрі.

"У зв'язку з останньою інформацією з Метеобюро також ухвалено рішення закрити повітряний простір над Північною Ірландією... 4 травня з 7:00 за місцевим часом (09:00 по Києву). Це означає, що аеропорти Белфаста (міжнародний і міський) і аеропорт Деррі будуть закриті", - йдеться в оновленому в понеділок пізно увечері повідомленні САА.

Всім пасажирам, яких чекають подорожі через вказані аеропорти, рекомендовано зв'язатися з аеропортами і авіакомпаніями для з'ясування усіх питань, пов'язаних з виконанням рейсів.

Очікується, що незабаром САА виступить з оновленням по ситуації в повітряному просторі Сполученого Королівства.

Вже відомо, що повітряний простір над сусідньою Ірландією у вівторок буде повністю закритий не менш ніж на шість годин через хмару вулканічного попелу з Ісландії.

Ірландське управління авіації (IAA) повідомило, що всі польоти з країни і в країну будуть скасовані з 07.00 ранку за місцевим часом (09:00 по Києву) до 13:00 (15:00 по Києву).

Про відміни рейсів, зокрема між Ірландією і Великобританією, вже оголосили найбільші ірландські авіакомпанії Ryanair і Aer Lingus. У зону закриття авіасполучення потрапили такі ірландські аеропорти як Дублін і Шенон.

При цьому польоти над Ірландією трансатлантичних лайнерів здійснюватимуться безперебійно.

Хмара попелу з ісландського вулкана Ейяфьятлайокудль в середині квітня 2010 року на декілька днів практично повністю паралізувала авіасполучення в Європі. З 15 по 20 квітня були скасовані десятки тисяч рейсів, сотні тисяч пасажирів не змогли вчасно дістатися до місця призначення. День простою обходився авіаперевізникам як мінімум в 200 мільйонів доларів. Збитки компаній, що працюють в інших сферах, наприклад, туріндустрії, поки що повністю не підраховані, проте повідомляється, що вони сягають мільярдів доларів.

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Нова хмара вулканічного попелу блокує авіасполучення у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі