четвер, 26 червня 2008 20:55

Соцпрацівникам дали по два гектари землі

Виконуючий обов"язки губернатора Сумщини Микола Лаврик, 55 років, вирішив підвищити доходи сільських працівників соціальної сфери. Він нагадав про законну можливість отримати по 2 га землі в приватну власність.

Із понад 30 тис. працівників соціальної сфери області наділи землі мають 18%. Найменше землі в медиків. Видаватимуть із земель резерву та державної власності. Потім власники зможуть здавати ділянки в оренду й отримувати додатково 300–500 грн на рік.

— Нас лаяли за те, що мало медиків, учителів та працівників культури написали заяви з проханням отримати землю, — говорить начальник відділу земельних ресурсів Великописарівської райдержадміністрації Дмитро Сипко, 50 років. — Але в нас у районі 70 відсотків цієї категорії отримали землю 2000 року. 40 чоловік захотіли взяти цьогоріч. Їхні заяви задоволені, виготовляються державні акти. Вільна земля є.

Фельдшер із села Катанське Великописарівського району 41-річна Валентина Боброва написала заяву минулого тижня.

— Про два гектари я чула й раніше, але якось руки не доходили, — розповідає жінка. — Санітарка он роздумує, брати чи ні. А я знаю, що не завадить. У нас орендатори за два гектари платять по 300 гривень на рік. Гроші смішні, та не завадять. І земля таки в приватній власності.

Зараз ви читаєте новину «Соцпрацівникам дали по два гектари землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі