середа, 16 серпня 2023 19:51

Що відбувається на фронті: у Генштабі повідомили деталі

Що відбувається на фронті: у Генштабі повідомили деталі
Українці просуваються на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Фото: eastnews.ua

Сьогодні на фронті відбулось понад 15 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, пише Генштаб у зведенні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти обстріляли понад 15 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії у районі Сеньківки Харківської області.

На Лиманському напрямку з артилерії обстріляли близько 20 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

"На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів", – йдеться у повідомленні.

На Мар'їнському напрямку українські війська стримують наступ російських військ у районі Мар'їнки. Ворожа авіація вдарила по району Новомихайлівки Донецької області. З артилерії обстріляли понад 10 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни кинули у бій зеків

На Шахтарському напрямку були авіаудари у районах Урожайного та Благодатного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку від обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів.

Сили оборони України ведуть наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На період з 15 по 26 серпня окупанти заборонили будь-які переміщення цивільного населення у районі між Голою Пристанню та Кінбурнською косою. Росіяни обшукують помешкання та перевіряють телефони. Основну увагу приділяють мешканцям, які мають сім-картки українських операторів.

Українська авіація за добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та один по зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили зенітно-ракетний комплекс противника.

Збройні сили України 16 серпня звільнили Урожайне на Донеччині. Про це у середу вранці повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Наші оборонці закріплюються на рубежах. Наступальні дії тривають, зазначила вона.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: у Генштабі повідомили деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі