середа, 08 лютого 2023 21:29

Що дасть Україні далекобійне озброєння – Подоляк озвучив деталі

Що дасть Україні далекобійне озброєння – Подоляк озвучив деталі
Україна за допомогою далекобійного озброєння зможе знищувати російські склади далеко від фронту. Фото: eastnews.ua

Далекобійні ракети допоможуть знищувати російські склади з озброєнням.

Росіяни відсунули їх подалі від лінії фронту і це значно ускладнило їх знищення. Радника керівника Офіса президента Михайло Подоляк сказав про це в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Є стратегічні склади у Криму, які забезпечують усе угрупування по всій лінії фронту. Для того, щоб знищити ці склади й зменшити інтенсивність артилерійського вогню, нам потрібні саме ракети підвищеної дальності", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головний удар з боку РФ буде в найближчі тижні" - Олег Жданов

Ліквідація складів допоможе у майбутньому уникнути боїв, які відбуваються на Бахмутському напрямку та у Донецькій області в цілому.

"І в тому числі зменшити кількість мобілізованих, я прямо скажу, нам потрібні ракети превентивної дії, щоб на далекій відстані це можна було робити", – підсумував Подоляк.

У Сполучених Штатах Америки повідомили про новий пакет військової допомоги для України.

Пакет розміром $2,2 млрд включає протитанкові ракети Javelin, артилерійські боєприпаси, а також звичайні і далекобійні ракети для HIMARS. Про це 3 лютого заявив бригадний генерал Військово-повітряних сил США Патрік Райдер.

Водночас, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв захвилювався за окупований Крим після заяв про передачу Україні від союзників далекобійних ракет і знову пригрозив ядерним ударом.

Зараз ви читаєте новину «Що дасть Україні далекобійне озброєння – Подоляк озвучив деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі