пʼятниця, 05 липня 2013 20:20

Сноуден спробує отримати політичний притулок ще в шести країнах

Сноуден спробує отримати політичний притулок ще в шести країнах
Едвард Сноуден. Фото: telegrafist.org

Розшукуваний США екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден подав запити на надання притулку в ще шести країнах. Про це повідомляється в мікроблозі WikiLeaks на Twitter.

Як наголошується, країни, в які спрямовано запити, що не будуть названі, щоб виключити втручання в ситуацію з боку США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські опозиціонери вимагають надати Сноудену політичний притулок

Раніше Сноуден запросив притулку в 21 країнах - Австрії, Болівії, Бразилії, Венесуелі, Німеччині, Індії, Ірландії, Іспанії, Італії, Китаї, Кубі, Нідерландах, Нікарагуа, Норвегії, Польщі, Росії, Фінляндії, Франції, Швейцарії, Ісландії та Еквадорі. Багато з цих країн вже відхилили прохання. Єдиним членом Євросоюзу, чия влада не визначилися з наданням притулку Сноуденом, залишається Німеччина.

У понеділок ЗМІ повідомили, що Сноуден попросив політичного притулку в Росії, проте пізніше відмовився від цього наміру, дізнавшись про умови влади РФ. За словами президента Володимира Путіна, Сноуден може залишитися в Росії, якщо припинить "свою роботу, спрямовану на те, щоб завдавати шкоди нашим американським партнерам".

Зараз ви читаєте новину «Сноуден спробує отримати політичний притулок ще в шести країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі