неділя, 27 серпня 2023 19:16

Шмигаль сказав, що буде з тарифами на тепло в новому опалювальному сезоні

Шмигаль сказав, що буде з тарифами на тепло в новому опалювальному сезоні
Закачування газу в українські газосховища відбувається з випередженням графіка, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Фото: Кабмін

Тарифи на тепло для людей в новому опалювальному сезоні залишаться без змін.

Уряд продовжив дію ПСО на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ в Україні торгується вище, ніж у Європі: чи є для цього причини

"Готуємося до зими. Тарифи на тепло для людей в новому опалювальному сезоні залишаться без змін", – запевнив він.

Нафтогаз буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною – 7,4 тис. грн за тис. куб. м.

За його словами, закачування газу в українські газосховища відбувається з випередженням графіка.

"Уже понад 13 млрд кубів блакитного палива. Станом на 15 серпня понад 70% обʼєктів ЖКГ підготовлено до опалювального сезону", – повідомив Шмигаль.

До кінця війни тарифи на водопостачання та водовідведення не мають підвищуватися, попри рішення регулятора щодо їх перегляду.

Під час війни не можна класти на плечі населення додатковий фінансовий тягар. Про це в ефірі телемарафону сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Шмигаль підкреслив, що хоча Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) є незалежним органом, який самостійно встановлює тарифи, "під час війни влада має діяти, як єдине ціле".

За його словами, місцеві бюджети накопичили понад 150 млрд грн на своїх рахунках, тож мають змогу фінансувати водоканали.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль сказав, що буде з тарифами на тепло в новому опалювальному сезоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі