неділя, 11 серпня 2024 17:03

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ дізналися, що стоїть за операцією ЗСУ у Курській області

ЗМІ дізналися, що стоїть за операцією ЗСУ у Курській області
ЗМІ дізналися, що стоїть за операцією ЗСУ у Курській області. Фото: Громадське

Операція в Курській області, в якій беруть участь тисячі українських солдатів, спрямована на виявлення слабких місць російської оборони та дестабілізацію ситуації всередині країни.

Українські сили будуть дотримуватись міжнародного гуманітарного права і не мають намірів анексувати захоплені території. Про це на умовах анонімності повідомив France24 військовий чиновник

За словами чиновника, операція розпочалася з переходу українських військ через кордон і націлена на те, щоб завдати Росії значних втрат і розтягнути її оборонні позиції. Російська влада заявила про розгортання близько 1000 українських солдатів під час вторгнення, що, на їхню думку, стало несподіванкою для Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перекидають морську піхоту з Донеччини для захисту Курська: відео

Президент Володимир Зеленський підтвердив факт наступу, зазначивши, що Україна переносить бойові дії на територію агресора. У відповідь на український наступ Росія евакуювала безліч мирних жителів з Курської області та наростила свої резерви.

Чиновник також підкреслив, що Україна не планує захоплення Курської АЕС і буде діяти в межах міжнародного права. Тим часом у відповідь на український наступ Росія посилила бомбардування Сумської області та інших прилеглих районів, що вже призвело до жертв серед цивільного населення.

У військовій операції на території Курської області РФ беруть участь тисячі українських військових.

AFP пише про це з посиланням на анонімного українського високопосадовця у сфері безпеки.

Він сказав, що Сили оборони прагнуть "розтягнути" російські сили та дестабілізувати РФ. Високопосадовець додав, що ця військова операція підняла бойовий дух українських військових.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ дізналися, що стоїть за операцією ЗСУ у Курській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі