четвер, 21 грудня 2023 12:36

Спецтема: Війна Росії проти України

"Служити будуть всі чоловіки, віком від 25 до 60 років" - міністр оборони Рустем Умєров німецькому Bild

"Служити будуть всі чоловіки, віком від 25 до 60 років" - міністр оборони Рустем Умєров німецькому Bild
Міністр оборони України Рустем Умєров / East News

Міністр оборони України Рустем Умєров, 41 рік, дав інтерв'ю німецькому виданню Bild. Умеров, який є кримським татарином і міністром з вересня, заявив: "Усі українські чоловіки призовного віку, від 25 до 60 років, повинні отримати повістки".

Девіз міністра: "Хочемо справедливості для всіх, бо це стосується нашої країни. Тому дамо всім повістки".

У інтерв'ю він також погрожував санкціями тим, хто не прийде в ТЦК. Щоправда, які будуть покарання, поки що незрозуміло: "Ми ще обговорюємо, що має бути, якщо вони не прийдуть добровільно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україні пропонують ізраїльський аналог гарантій безпеки"- Павло Клімкін

У майбутньому мобілізованим також має бути заздалегідь зрозуміло, як будуть навчені та оснащені, де і коли будуть служити, через скільки часу їх звільнять. Для новобранців будуть "варіанти вибору", залежно від здібностей.

Міністр дав зрозуміти, що не відчуває симпатії до тих, хто відмовляється від військової служби через сумління: "Це не покарання відстоювати свою країну і служити їй, а почесний обов'язок".

З 24 лютого 2022 року в Німеччину прибув 221 571 український чоловік, віком від 18 до 60 років. З них наразі в країні перебувають 189 484 чоловіки

З 24 лютого 2022 року в Німеччину прибув 221 571 український чоловік, віком від 18 до 60 років. З них наразі в країні перебувають 189 484 чоловіки.

Bild також поговорив з міністром про військові цілі України та міжнародну підтримку.

Міністр сповнений оптимізму і переконаний, що Крим може бути звільнений наступного року: "Впевнений в цьому на 100%. Це наша стратегічна мета".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще кілька років війни: про що говорять у Пентагоні

Умеров згадав, що народився кримським татарином далеко від батьківщини, в Середній Азії, бо "радянська влада депортувала весь мій народ". Сьогодні РФ знаходиться на темній стороні світу, а режим Володимира Путіна засуджує весь цивілізований світ.

Міністр переконаний: "Те, що ми переможемо, взагалі в цьому не сумніваюся".

"Не думаю, що США покинуть Україну", - каже Умєров.

Обидві партії в Конгресі досі підтримували Україну.

Сили зла хочуть змінити світовий порядок - Умєров

"Вони розуміють, що сили зла хочуть змінити світовий порядок", - каже міністр.

Умеров ґрунтує оптимізм на постійних консультаціях з партнерами: "Вони дають нам впевненість, що можемо дотримуватися нашого плану війни".

Без засобів радіоелектронної боротьби, дронів, артилерії та достатньої кількості боєприпасів воювати буде "важко, але ми не здамося", каже міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний б'є на сполох: як змінюється підтримка України

Німецькі крилаті ракети Taurus все ще залишаються в списку бажань України: "Нам точно потрібні всі ракети великої дальності від наших партнерів", - каже Умєров.

На запитання щодо Taurus, він відповів: "Ми були б щасливі, якби німецький уряд міг надати їх нам".

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Служити будуть всі чоловіки, віком від 25 до 60 років" - міністр оборони Рустем Умєров німецькому Bild». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі