пʼятниця, 25 травня 2007 09:27

Складено рейтинг найчистіших міст світу (ФОТО)

Рейтинг найчистіших міст визначило консалтингове агентство Mercer - Human Resource на підставі вивчення умов проживання в 215 містах світу.

Рейтинг складався на основі оцінки доступності медичних установ, рівня забруднення атмосфери та інфекційних захворювань. До уваги також брали якість каналізаційних систем, доступність води, відсутність шкідливих тварин і комах. За точку відліку було прийнято місто Нью-Йорк з рейтингом 100 балів.

Містом з найвищим рівнем охорони здоров"я і гігієни став канадський Калгарі, який набрав в загальному заліку 131,7 балів. На другому місці - Гонолулу. Третє місце зайняли Хельсінкі.

До десятки кращих також увійшли новозеландський Окленд, німецькі Дюсельдорф, Франкфурт і Мюнхен, швейцарський Берн, а також австралійський Сідней.

Українські та російські міста не потрапили до першої півсотні кращих місць світу. На думку аналітиків Mercer, основна біда українських і російських міст - це низький рівень охорони здоров"я і гігієни, а також погана екологія. Саме ці чинники є основоположними у визначенні рівня життя в містах.

Містом з найнижчим рівнем санітарії та охорони здоров"я стала столиця Азербайджану - Баку, що набрала 27,6 балів, передає газета "Сегодня".

На фото: Калгарі, Гонолулу, Хельсінкі, Баку.

Зараз ви читаєте новину «Складено рейтинг найчистіших міст світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі