четвер, 29 лютого 2024 16:04

Скільки українців регулярно займаються спортом: цифра здивує

Скільки українців регулярно займаються спортом: цифра здивує
Назвали цифру, скільки українців займаються фізичними тренуваннями Фото: pinterest

Лише 15,6% українців регулярно приділяють час фізичним тренуванням, порівняно з 38% в країнах Європи. А більшість не займаються спортом.

Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

"Рівень залучення людей до спорту складає трохи більше 15%. У країнах Євросоюзу цей показник тримається на рівні 38%. Наш першочерговий пріоритет — збільшити увагу українців до власного здоров'я і здорового способу життя", – сказав Бідний.

Мінмолодьспорту провело опитування з метою визначити, скільки українців залучені до спорту та активно займаються фізичними вправами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 фізичних вправ, якими треба займатися після 40 років

За даними "Інтерфакс-Україна", згідно з дослідженням відомства, майже 5% респондентів займаються спортом постійно, 22,5% – іноді, а не займаються взагалі – майже 58% опитаних. 3,9% не змогли відповісти на питання.

Натомість в країнах Європи показники відрізняються. Згідно з опитуванням Eurobarometer, постійно займаються 6% респондентів, регулярно – 32%, іноді – 17% і взагалі не приділяють час спортивним навантаженням – 45%.

Матвій Бідний закликав українців більше приділяти уваги здоровому дозвіллю, аби побудувати сильну та здорову націю.

Численні дослідження показали, що малорухливий спосіб життя може збільшити ризик серцево-судинних захворювань, діабету, ожиріння, раку товстої кишки, високого кров'яного тиску та депресії.

Будь-яка форма фізичних вправ може мінімізувати ці ризики, але ходьба унікальна своєю доступністю, універсальністю та простотою. 10 тисяч кроків є золотим стандартом здорового способу життя. Але багатьом, через сидячий спосіб життя, досягти цієї мети нелегко.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців регулярно займаються спортом: цифра здивує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі