вівторок, 18 жовтня 2022 15:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки українці готові воювати: в США опублікували цікаву соціологію
3

Більшість українців підтримують боротьбу з російською навалою.

Перемогою вважатимуть повернення Україні територій, які Росія захопила з 2014 року. Про це свідчать дані опитування, яке провели соціологи американської компанії Gallup з 2 до 11 вересня серед 1 тис. респондентів.

"За понад шість місяців війни попри те, що багато хто в усьому світі (включно з Росією) вважав, що Україна її швидко програє, більшість українців сповнені рішучості продовжувати боротися", – ідеться у звіті Gallup.

70% усіх опитаних вважають, що Україна має продовжувати боротьбу, доки не виграє війну з РФ. Трохи більш ніж кожен четвертий (26%) виступають за якнайшвидші мирні переговори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому найбільше довіряють українці в умовах війни: свіже опитування

За продовження боротьби за перемогу виступали більшість українців з усіх основних демографічних підгруп – 76% чоловіків і 64% жінок. Підтримка продовження бойових дій сильніша в регіонах, найвіддаленіших від районів бойових дій.

Підтримка воєнних дій найвища в Києві (83%), у західних (82%), центральних (78%) і північних (75%) регіонах країни. Менша кількість на сході країни (56%) і півдні (58%) підтримують продовження війни. У Криму опитування не проводили.

Більшість українців підтримують боротьбу з російською навалою до перемоги
Фото: news.gallup.com
Більшість українців підтримують боротьбу з російською навалою до перемоги
Більшість українців підтримують боротьбу з російською навалою до перемоги

Українцям найбільше подобаються серед публічних осіб президент Володимир Зеленський, волонтер Сергій Притула, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і мер Києва Віталій Кличко.

Респондентам запропонували відповісти на запитання, чи подобається їм та чи інша публічна особа зі списку. Результати опитування Київського міжнародного інституту соціології опублікував National Democratic Institute.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українці готові воювати: в США опублікували цікаву соціологію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі